Збережемо життя птахів взимку PDF 
Написав Микола Олександрович   
Понеділок, 19 листопада 2012, 13:20

Щороку у рамках Всеукраїнської акції «Годівничка» екологічний центр Рівненського міського Палацу дітей та молоді проводить конкурс годівничок «Годівничка для синички» . Учні гімназії щороку активно долучаються до проведення цієї акції. Десятки годівниць приносять гімназисти на конкурс. Найактивнішими є учні 1-4 класів. Найкращі годівнички передають на конкурс у ПДМ, а решту годівничок учні гімназії вирішили подарувати жителям прилеглих до гімназії будинків, щоб ті долучилися до процесу підгодовування птахів взимку.

У житті нашої планети птахи відіграють велику та багатогранну роль. Традиційним кормом для них вважаються насіння соняшнику, просо, овес, насіння гарбуза, пшоно і навіть несолоне сало, яке особливо люблять подзьобати синиці. Крихти, пшеничний хліб допустимі, а ось житній хліб шкідливий для птахів. Птахи які прилітають до нас взимку — снігурі, та й омелюхи, воліють грона калини, бузини і горобини. Чим би не годувати взимку птахів, головне, щоб вони не залишалися голодними. Їх відомо біля 8600 видів, а на Україні – понад 300 видів.

Підгодівля птахів взимку є одним з найважливіших біотехнічних заходів і одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим. Гине пташка не від холоду, а від голоду. Тих птахів, які зимують вдома потрібно постійно підгодовувати.

 20121119_2082357270

 20121119_1476707179