Модель ООН PDF 
Написав Микола Олександрович   
П'ятниця, 14 грудня 2012, 14:38

 20121214_1203099721

23- 24 листопада 2012 в Рівненській гуманітарній гімназії відбулась Молодіжна гра "Модель ООН – 2012", вона була ювілейною – 10. Участь приймали 22 команди. Серед них Аграрного коледжу, Квасилівської та Здолбунівської гімназії, Престижу, ЗОШ № 22, ЗОШ № 8, ЗОШ № 25. Кожна команда презентувала певну країну (150 учасників).

В перший день роботи моделювалось засідання Генеральної Асамблеї ООН, на якому учасники висиупали з політичними заявами від країн, в яких висвітлювались проблеми тисячоліття, а саме:

• Забруднення води

• Проблеми дитячої наркоманії та алкоголізму

• Порушення прав дитини

• Проблеми бідності та голоду в світі

Оскільки гра була ювілейною, учнів вітали відомі політичні діячі: Барак Обама, Ангела Меркель, Сальвадор Далі і навіть інопланетяни.В другий день роботи учасники працювали в 5 комітетах: прав дитини, здорового способу життя, екологічний,економічний, з питань культури. Керівниками комітетів були гімназисти 10-11 класів. Вдалося подискутувати, випрацювати резолюції і навіть пограти і пожартувати. 24 листопада кожна команда в театралізованій формі представляла свою країну. В залі лунали сміх та овації від дотепності представлень. В ході гри учасники не тільки обговорили глобальні проблеми людства, але й зуміли показати себе активними громадянами, що вболівають за свою країну, а також співвідносять себе як "людина світу". Кожен учасник знайшов нових друзів. Оргкомітет гри багато років співпрацює з управлінням економіки міста, зокрема з відділом підтримки проектів ООН, муніципальним проектом ПРООН/МПВСР. Всі учасники гри отримали подарунки від ПРООН з символікою ООН та сертифікати участі в різних номінаціях.

 20121214_2056584809

Посол Італії, учениця 11 А класу Арсентьєва Юлія, вистувала з політичною заявою від імені своєї країни, в якій висловлювалось занепокоєння проблемою тероризму.

Більше фотографій в відповідному розділі. Відео добавиться коли в Миколи Олександровича з'явиться хоч трохи вільного часу, щоб його змонтувати.